Απρόσμενη ανατροπή στον ΕΝΦΙΑ: Ποιοι μένουν εκτός έκπτωσης 10%;

5 Φεβρουαρίου, 2024

Χιλιάδες φορολογούμενοι χάνουν την έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ λόγω… πλημμύρας!

Πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων έλαβαν μια δυσάρεστη έκπληξη: ενώ πίστευαν ότι δικαιούνται την έκπτωση 10% στον ΕΝΦΙΑ, διαπίστωσαν ότι την έχασαν.
Ο λόγος; Η ασφάλιση του ακινήτου τους δεν κάλυπτε πλημμύρες.
Ναι, καλά διαβάσατε. Ο νόμος ορίζει ότι για να λάβετε την έκπτωση, το ακίνητό σας οφείλει να είναι ασφαλισμένο για σεισμό, πυρκαγιά και πλημμύρα, για διάστημα τουλάχιστον 3 μηνών.
Αυτό αφήνει εκτός χιλιάδες ιδιοκτήτες, ιδιαίτερα όσους μένουν σε ορόφους πολυκατοικιών, όπου η κάλυψη για πλημμύρες θεωρείται λιγότερο απαραίτητη.
Σημαντικό είναι ότι τα στοιχεία ασφάλισης στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ προέρχονται από τις ασφαλιστικές εταιρείες και δεν επιδέχονται τροποποίηση.
Σημαντική λεπτομέρεια για την έκπτωση 10% στον ΕΝΦΙΑ: 
Εκτός από τις προϋποθέσεις που ήδη γνωρίζουμε, για να λάβετε την έκπτωση 10% στον ΕΝΦΙΑ, η ασφάλιση της κατοικίας σας οφείλει να καλύπτει το 100% της αντικειμενικής αξίας της.
Τι σημαίνει αυτό: Η κάλυψη του ασφαλιστηρίου συμβολαίου σας δεν μπορεί να είναι μερική. Το ποσό της ασφάλισης πρέπει να ισοδυναμεί με την αντικειμενική αξία της κατοικίας σας, όπως αυτή αναγράφεται στο περιουσιολόγιο και στο έντυπο Ε9.
Η έκπτωση δεν είναι αυτόματη. Απαιτείται υποβολή αίτησης στην πλατφόρμα myPROPERTY.
TAX CENTRALΠου θα μας βρείτε
Θα μας βρείτε στο κέντρο της Αθήνας, δίπλα στην πλατεία Βικτωρίας.
Φερών 21 10434, ΑΘΗΝΑ
Λογιστικό γραφείο, Φερών 21 10434, ΑΘΗΝΑ
TAX CENTRALSocial Media
Ακολουθήστε μας στο Facebook για να ενημερώνεστε άμεσα.